Swift Playground (iOS) ondersteunt nu ook robots

Apple heeft de iPadapp Swift Playgrounds een update gegeven waardoor deze nu ook gebruikt kan worden voor het programmeren van drones, robots en muziekinstrumenten. De app ondersteunt onder andere Lego Mindstorms.

Swift Playgrounds is Apples app voor de iPad waarmee beginners aan de slag kunnen met de Swift-programmeertaal om apps te maken. Apple breidt de functionaliteit echter uit zodat ook gadgets via bluetooth aangestuurd kunnen worden. Zo kunnen gebruikers de motoren en sensoren van Lego Mindstorms EV3-robots programmeren en bedienen.

Ook kan de Swiftcode de sensoren van de Sphero SPRK+-bal aansturen en zijn de Parrotdrones Mambo, Airborne en Rolling Spider te bedienen. Daarnaast is er ondersteuning voor de Dashrobot, de Jimu Robot MeeBot Kit van Ubtech en de Skoogkubus met muziekinterface. Versie 1.5 van Swift Playgrounds komt 5 juni gratis beschikbaar voor de iPad Air- en Pro-modellen en voor de iPad mini 2 en nieuwer met iOS 10 of latere versies.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/125425/apple-breidt-swift-playgrounds-app-uit-voor-programmeren-van-robots-en-drones.html