De nationale AI-cursus

Volg deze gratis cursus omdat (kennis over) artificiële intelligentie (AI) essentieel is, nu én in de toekomst.

AI is al lang geen toekomstmuziek meer. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Het doel van deze basiscursus is dat iedereen goed geïnformeerd de discussie kan aangaan.

Ondanks de indrukwekkende ontwikkelingen, staat de technologie van AI nog in de kinderschoenen. Door de hele samenleving te betrekken kan AI een technologie worden van en voor ons allemaal – en niet alleen voor de techbedrijven. AI heeft namelijk impact op ons allemaal.

Daarom willen de initiatiefnemers van deze cursus dat iedereen op de hoogte is van de kansen én uitdagingen van AI. Bovendien is de Nationale AI-cursus de perfecte opstap voor mensen die over dit boeiende onderwerp door willen leren.

Je vindt de cursus via deze link: https://app.ai-cursus.nl

Elk van de tien tracks duurt gemiddeld zo’n 30 minuten. De bibliotheek met extra verdiepend materiaal wordt continu aangevuld, inclusief AI-cases uit de praktijk. Al het materiaal samen kun je in 4 à 6 uur tot je nemen.